Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az 53. Karlovy Vary nemzetközi filmfesztivál

2018.06.30
09:15
Forrás
MTI
Milos Forman Oscar-díjas cseh származású amerikai filmrendező Egy szöszi szerelme című 1965-ben készült csehszlovák filmjének ünnepélyes levetítésével nyitotta meg kapuit a kilencnapos rendezvény.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriájú filmszemléje az idén elhunyt világhírű rendező, Milos Forman életműve előtt tiszteleg. Pénteken az ünnepélyes megnyitón Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és zenész, a fesztivál legfőbb sztárvendége, a világ filmművészetét gazdagító munkásságáért életműdíjas Kristályglóbuszt kapott. Karlovy Varyban az idén 182 filmet mutatnak be, minden alkotást legalább háromszor fognak levetíteni. A nemzetközi filmszemle díjkiosztó zárógáláját július 7-én tartják. A versenyfilmek kategóriájában 12 alkotás szerepel. (MTI)

Karlovy Vary
film
fesztivál

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.