Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Dombos Fest (videó)

2017.06.30
14:30
Megnyílt a Dombos Fest, Vajdaság egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja
Megnyílt a Dombos Fest, Vajdaság egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. Az évekig használt Az életöröm nem tabu, hanem ráadás szlogen jegyében működő fesztivál zenei kínálata idén is a magyar folk legjobbjaiból válogatott, de az irodalmi remix és a Gasztroudvar is erősíti a Dombos-életérzést. A garantáltan támogatott rendezvények sorába válogatta a Nemzeti Kulturális Alap a Dombos Festet - mondta a fesztivál alapítója, Horváth László a megnyitón, csütörtökön. Kishegyesen 17 éve rendezik meg a térség egyik legkedveltebb és legjelentősebb művészeti fesztiválját. Horváth László, alapító-művészeti vezető, Dombos Fest: „Elég stresszes minden fesztiválnak a megszervezése, mi is érezzük, hogy nehéz embereket találni különböző pozíciókra, de furcsamód a végére tökéletesen összeállt. A fiatalok lelkesen itt voltak. Nagy a területünk, különösen, hogy már a Dombos Wine Clubot is üzemeltetjük, oda kell figyelni minden részletre. Igazából majd a huszadik fesztivál lesz egy nagy választóvonal.” dombos feszt nyitas 5 A Hegyalja utcában kézműves termékek és magyar ételek is kaphatók, a Dombos életérzést pedig a borászok és a borterasz biztosítja. A nyitónapon a tánc alá való muzsikálás és a virtuozitás ötvözői, Szalonna és Bandája indította a zenei blokkot. Pál István, zenekarvezető, Szalonna és Bandája: „Aki muzsikus, az mindig próbálja a koncertjét afelé formálni, hogy a közönség jól érezze magát, és ha például eljövünk egy vajdasági kis faluba, akkor nekem nem azt kell bemutatni, hogy mennyire ismerem a hatvanas évek népzenei gyűjtéseit egy erdélyi faluban, hanem hogy az embereket olyan jókedvre derítsem, amit szívesen énekelnek velünk együtt.” dombos feszt nyitas 4 dombos feszt nyitas 3 A Gasztroudvarban az improvizatív zenét játszó Terra Profonda fellépés előtt tartott hangpróbát. Ők először jöttek a Dombos Festre. Vincenzo Lo Buglio, ének, Terra Profonda: „A Cseh Tamás-program keretén belül kerültünk ide, Ripoffék zenekarával nyertünk meg egy pályázatot, így vagyunk itt. Ez kicsit olyan, mint egy nagy család. A gyökerei a zenének ugyanazok. Nagyon őszinte zenét játszik itt mindenki.” dombos feszt nyitas 2 dombos feszt nyitas 1 A nyitónapon kora este még alig volt közönség, de az osztrák származású blueszenész Ripoff Raskolnikovék zenekarára, valamint Szabó Balázs Bandájára már megtelt az udvar. A fesztivál idén is elképzelhetetlen az irodalmi napok és a fényfestés nélkül.



Kishegyes
Dombos Fest

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.