Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Fantast Óbecsén (videó)

2017.05.15
15:00
Megkezdődött a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő az Óbecse mellett lévő Dunđerski-kastélyban
Megkezdődött a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő az Óbecse mellett lévő Dunđerski-kastélyban. A május 23-áig tartó rendezvényre az idén rekordszámú, több mint 560 fellépő érkezik Szerbiából és a környező országokból. Jelmezes házigazdák, mesebeli kastély és csodaszép park – ez az a környezet, amely évről évre egyre több vendéget csábít a Dunđerski-kastélyban szervezett nemzetközi zenei vetélkedőre. A legtöbb résztvevő nem először utazott emiatt Óbecsére. Fliszár Vivien, zongoratanár, Király-König Péter Zenei AMI, Szeged: „A gyerekek nagyon szeretik a szép környezetet, mindig nagyon jó minőségű hangszereken játszhatunk, és a zsűri is mindig nagyon kedves, bátorító a gyerekekkel.” A versenyt a legfiatalabb zongoristák kezdték. A nyolcéves Kószó-Marosi Sára Lilla Bachot és Gillockot játszott. „Jól sikerült, a harmadik darabomban hibáztam egy kicsit, de remélem, hogy jó lesz az eredmény.”



Az ifjú tehetségeket nemzetközi zsűri értékeli, amelynek tagjai általában felkészítő tanárokként korábban már többször megfordultak Óbecsén. Sladjana Dedić, zsűritag, Tuzla: „Ez a verseny több szempontból is különleges, de elsősorban szakmailag. Évek óta hozok ide a bosznia-hercegovinai Tuzláról zeneiskolásokat, és minden alkalommal nagyon elégedettek vagyunk, mindenekelőtt a vendégfogadással, a környezettel és a zsűri nagyfokú professzionalizmusával.” Az óbecsei Petar Konjović Zeneiskola hatodik alkalommal szervezte meg a versenyt. Az idén rekordszámú, több mint 560 zeneiskolás érkezik Szerbiából és a környező országokból a Dunđerski-kastélyba. Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Zeneiskola, Óbecse: „Egyelőre elégedettek vagyunk. Az elmúlt évek munkájának és az igyekezetnek, hogy jó házigazdák legyünk, most aratjuk le a gyümölcsét.” Szerdáig a zongoristáké a színpad, aztán három napon át a hegedűsök versenyeznek, majd hétfőn a tamburások, kedden pedig a gitárosok muzsikálnak.
Óbecse
zene
vetélkedő
Fantast

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.