Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2018.04.06
08:47
2018.04.06
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kiállításmegnyitóval kezdődött a 23-ik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. Idén a tíz nap alatt 17 amatőr színtársulatot láthat majd a zsűri és a közönség.

A nagykikindai magyar színjátszás múltja és jelene címmel nyitotta meg Kovács Frigyes a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának kiállítását. Sok évvel ezelőtt ő maga is rendezett az Egység Művelődési Egyesületben.

Kovács Frigyes, színész: „Az az igazán boldog hivatásos színész, aki meg tudta magában őrizni az amatőr színészt. Aki még emlékszik arra, hogy milyen amatőrnek lenni, aki még emlékszik arra, hogy mit jelent életre-halálra játszani minden este.”

A találkozót a huszonhárom év alatt minden évben különböző délvidéki településen rendezik meg.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ez a huszonhármas egy olyan szám, amelyik tiszteletet parancsol. Emögött a szám mögött és emögött a hosszú idő mögött nagyon kitartó munka van és olyan elkötelezettség, ami nélkül sem a huszonhárom év nem lenne, sem pedig az amatőr művelődési életnek ez a szegmense.”

A találkozó az amatőr színjátszók legnagyobb vajdasági seregszemléje, a rendezvény egyben verseny is, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.

Táborosi Margaréta, zsűritag: „Kíváncsian várom a kollégákat, hogy mi hogyan fogunk értékelni, igazából ez nekünk is egy csapatmunka, ahogyan fölépítjük az előadások után az elemzést és várom.”

Talpai Sándor Nagykikinda segédpolgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy ünnep ez a találkozó, és bizonyíték arra, hogy él még a hagyományőrzés a vajdasági falvakban. A közönséget Tápai Róbert az Egység Művelődési Egyesület elnöke és Sutus Áron a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke is köszöntötte. A nyitóelőadás a Bányavirág című produkció volt.

Nagykikinda
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Pásztor István
Sutus Áron

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.