Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a XII. Tiszavirág Fesztivál Szolnokon

2017.06.15
15:22
A Tisza menti város immáron tizenkettedik alkalommal ad a színpadain helyet a kevésbé ismert, feltörekvő zenészeknek
A Tisza menti város immáron tizenkettedik alkalommal ad a színpadain helyet a kevésbé ismert, feltörekvő zenészeknek. Emellett számtalan gasztronómiai különlegességekkel, borokkal, kézműves sörökkel, kirakodóvásárral és számtalan más szórakoztató programokkal is a határon túli magyarokat is meghívva. „A fesztivál koncepciója mindig is az volt, hogy a kevésbé ismert tehetséges zenészeknek, együtteseknek teret és színpadot adjon és megismerhesse a közönség. Mindemellett a fesztivál az évek során Szolnok, de Magyarország egyik fontos turisztikai látványosságává nőtte ki magát" - nyilatkozta Kovács Ákos a fesztivál főszervezője a Pannon RTV tószegi stúdiójának. Tiszavirag_Szolnok 1 A Tiszavirág Fesztivál elnevezése is szorosan kapcsolódik az Alföld kapujának városához, ahol a szórakozás, a különlegességek mellett a környék természeti szépségeinek és a nevezetességek megismerése is helyet kap kerékpáros és hajótúrák keretében. A megszokott zenei színpadok mellett az idei fesztiválon már színházi előadásokkal is várják a látogatókat, mindemellett egy külön színpadon olyan zenészek is bemutatkozhatnak a közönségnek, akik egyébként nem szerepelnek a fellépők között. A szombatig tartó fesztiválon olyan népszerű zenészek lépnek fel a színpadokra, mint Járai Márk, Szeder Szabó Krisztina, Tompos Kátya, a svéd születésű, de a magyar könnyűzenei élet egyik ifjú ikonja Antonia Vai, de külföldről is számtalan énekest hívtak, úgymint a francia Sophie Maurint és Scott H. Birham az Egyesült Államokból. Tiszavirag_Szolnok 2 A gazdag zenei program mellett a fesztivál szervezői évről-évre gondoskodnak arról is, hogy az ide látogatók ne üres gyomorral és száraz torokkal térjenek haza: közel 30 borászat, több mint 10 kézműves sörfőzde, emellett számtalan hagyományos ételeket kínáló stand látja vendégül az érdeklődőket. A XII. Tiszavirág Fesztiválról többet is megtudhatnak a csütörtökön 15 órától kezdődő Ugorjunk Át! műsorunkban a Pannon Rádióban, ahol a házigazda Vörös Gábor a helyszínről jelentkezik majd különleges műsorral. Tiszavirag_Szolnok 4
Szolnok
Tiszavirág Fesztivál

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.