Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a zEtna XIII. Irodalmi Fesztiválja (videó)

2016.11.04
07:05
A Tündérkalauz című programrésszel vette kezdetét csütörtökön este a Zentai Alkotóházban a zEtna XIII
A Tündérkalauz című programrésszel vette kezdetét csütörtökön este a Zentai Alkotóházban a zEtna XIII. (Triszkaidekafób) Irodalmi Fesztiválja, amely az egész hétvégén sokszínű programokkal és neves vendégekkel várja a kortárs irodalom kedvelőit. A zEtna Irodalmi Fesztiválja megnyitóján Beszédes István, a zEtna Kiadó vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Bíró Tímea és Szögi Csaba, valamint Vasagyi Mária és Fekete J. József beszélgetését kísérhették figyelemmel, amely egyebek mellett az alkotásaikról szólt. Bíró Tímea, szerző: „Teljesen kötetlen beszélgetés volt, nem is törekedtünk arra, hogy a megszokott hagyományos kérdezz-felelek jellegű párbeszéd alakuljon ki közöttünk, hiszen annyira távol állnak a témáink egymástól, hogy csak ezáltal a spontaneitás által tudtunk közelebb hozni őket egymáshoz.”



Az est programját a művészetek találkozása jegyében Raffai Éva és Halász Arnold koncertje tette hangulatosabbá. Az alkotók több szempontból is igen fontosnak tartják a zEtna irodalmi fesztiválját. Szögi Csaba, író, újságíró: „Jók a műsorszámok, a programpontok is fontosak, de még fontosabb, hogy utána összeülünk, beszélgetünk, eszmét cserélünk és dedikálunk egymásnak, ötleteket osztunk meg egymással, tanácsokat kérünk egymástól, tehát valahol ez egy műhely is.” Az idei rendezvénysorozat mottója: A kimondhatatlan körülírása. Beszédes István, vezető, zEtna Kiadó: „Ezeknek a találkozásoknak a lényege éppen az, hogy azok a szerzők, akiket meghívunk, azok tényleg azt mondják, amit gondolnak, éreznek, tehát nem keresve a piaci érdeklődést, igazából nincs szükség arra, hogy különböző kulturális színjátékokat folytassunk, próbáljunk meg őszintén beszélgetni, legalább az irodalomban.” A zEtna Irodalmi Fesztiválja szombaton este a Brutal-oral waltz című programrésszel zárul.
irodalom
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.