Ugrás a tartalomra

Megnyílt Ömböli Lea kiállítása Hertelendyfalván

2019.01.20
19:36
2019.01.21
17:32
Forrás
Pannon RTV
A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben megnyílt Ömböli Lea fiatal helyi képzőművész első önálló tárlata. A kiállításon főleg illusztrációkat láthat a közönség.

Egy képkiállítással emlékeztek meg a közelgő magyar kultúra napjáról a dél-bánáti településen. A megtekinthető alkotások mellett rövid kultúrműsort is láthatott a közönség.

Ömböli Lea ifjú képzőművész a Belgrádi Egyetem Iparművészeti Karán szerzett diplomát 2017-ben festészet szakon. Már több kiállításon vett részt más alkotókkal együtt különböző városokban. Édesanyja nem titkolta örömét, hogy most szülőfalujában is megtekinthetők lánya képei.

Ömböli Teréz, Hertelendyfalva: „Kicsike korától érdekelte, nem sokat segítettem neki, általában önálló volt, mindent maga végzett, maga intézkedett, az iskolában is, úgyhogy nem kellett körülötte sokat dolgozni. Nagyon jó tanuló volt, szófogadó. A legjobbakat mondhatom reá.”

Lea a zenei középiskolában a gitárszakot fejezte be, de a fellépéseken mindig óriási lámpalázzal küzdött, ezért döntött a képzőművészet mellett. Azon belül szívesen illusztrál gyermekkönyveket is. Mivel nem a szavak, hanem a rajzeszközök mestere, nagyon röviden fogalmazta meg tevékenységét.

Ömböli Lea, képzőművész, Hertelendyfalva: „Legjobban szeretem a varázslatos dolgokat csinálni, ami nem olyan reális.”

Gráf Dóra, a Hertelendyfalván tevékenykedő Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa foglalkozása szerint grafikusművész, így szakmailag is segített a kiállítás megszervezésekor.

Gráf Dóra, ösztöndíjas, Petőfi Sándor Program: „Együtt válogattuk ki, hogy melyik képek szerepeljenek a kiállításon. Leának többféle munkái vannak, vannak nagyobb méretű festményei, és vannak ezek az illusztrációk, amik most szerepelnek a kiállításon. Úgy gondoltuk, hogy inkább az illusztrációk azok, amelyeket most érdemes lenne bemutatni a hertelendyfalvi közönségnek.”

Az érdeklődők február 8-ig tekinthetik meg a kiállítást a Tamási Áron SZMME nagytermében.

Hertelendyfalva
Ömböli Lea
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.