Ugrás a tartalomra

Megtartották a XXVII. Tini-Ifjúsági énekes vetélkedőt

2018.11.25
16:33
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A magyar könnyűzenei tehetségkutató döntőjén 17 fiatal mutatkozott be Vajdaság területéről.

A Tini-Ifjúsági énekes vetélkedőt tegnap este tartották meg Temerinben. A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezésében megrendezett fesztivál médiatámogatója volt a Pannon RTV is.

Zsúfolásig megtelt szombat este a temerini sportcsarnok. Vajdaság egész területéről érkeztek a nézők. A kiválasztott fiatalok a tini és az ifjúsági kategóriákban mérték össze előadói készségeiket. A temerini Sziveri Éva már másodszor nyerte el közönség tetszését. „Igazából az éneklés az, amit, nagyon szeretek, és a színpadon a szereplés, nagyon szeretek szerepelni, és megmutatni azt, amit tudok.”

Míg a versenyzők a színfalak mögött izgultak, addig a közönséget a Sin Seekas zenekar és Opitz Barbi, az X-Faktor két évvel ezelőtti győztese szórakoztatták.

Idén a vajdasági tehetségkutató vetélkedőt stílusilag is kibővítették. Erős Ervin, a szakzsűri elnöke: „Műfajilag nagyon gazdag volt, a poptól, a rocktól a rapig, a nagyzenekar hangzásig, a swingig, mindent hallhattunk és láthattunk a legmodernebb produkciótól az 1960-as évekig vissza. Nagyon gazdag volt és sok kiemelkedő tehetség is volt, aminek külön örülök.”

A szakzsűri döntése alapján a legjobb vajdasági előadók a kúlai Fenyvesi Petronella és a magyarkanizsai Cheeseman Natasha voltak. Cheeseman Natasha, dalszerző és énekes, Magyarkanizsa: „El sem hiszem még mindig, még mindig reszketek az izgalomtól, de nagyon örülök. Bár nem azért jöttem, hogy első legyek, de nagyon örülök, el sem tudom hinni. Újra eljátszani a győztes dalt pedig felemelő érzés volt.”

A könnyűzenei tehetségkutatót a helyi önkormányzat mellett többek között a Köztársasági Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, valamint a Magyar Nemzeti Tanács is támogatta.

Tini-Ifjúsági könnyűzenei énekes vetélkedő
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Temerin
MNT

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.