Ugrás a tartalomra

Megtelt népzenekedvelőkkel a magyarkanizsai Művészetek Háza

2023.09.17
13:53
2023.09.17
16:24
Forrás
Pannon RTV
A népzene került főszerepbe Magyarkanizsán.

Megszervezték a XV. Élő Népzene elnevezésű találkozót, valamint a magyarkanizsai Cifraszűr népdalkórus megalapításának 35. évfordulóját is megünnepelték.

Megtelt népzenekedvelőkkel a magyarkanizsai Művészetek Háza szombat délután. Felléptek a környékbeli művelődési egyesületek népdalénekesi, citerásai. Az idei Élő Népzene programon belül a helyi Cifraszűr népdalkórus is ünnepelt. Monostori Ildikó, vezető, Cifraszűr népdalkórus, Magyarkanizsa: „Heti rendszerességgel találkozunk, csütörtökönként, nagyon baráti a légkör, beszélgetünk és utána éneklünk. Párosító népdalcsokorral készültünk.”

A Művészetek Házába belépve a kórus tagjának, Kávai Annának a hímzés-kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. Kávai Anna egyébként már 35 éve tagja a Cifraszűrnek. Kávai Anna, tag, Cifraszűr népdalkórus, Magyarkanizsa: „25 év munkája látható itt, ezen a kiállításon. A kiállított darabok a Kárpát-medencében a magyar nyelvterületen, körülbelül 20 tájegység munkái láthatók itt.”

A helyi Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesületen belül több szakosztály is sikeresen működik már több évtizede, köztük a népdalkórus is. Erdélyi Tóth Edit, elnök, Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület, Magyarkanizsa: „A 35 év eredményeit ünnepeljük a mai napon, de nemcsak azt, hanem azt is, hogy hűek maradtak a hagyományhoz, hogy ők ezt tovább éltetik, hétről-hétre eljárnak és rendszeresen próbálnak, a rendszeres fellépéseik által, és az hogy a hagyomány, a népzene, a népdal szeretete az, ami szerintem még mindig összetartja a kórust.”

A programon felléptek a helyiek mellett a kispiaci, a völgyesi, az adorjáni, az oromhegyesi, a törökkanizsai, a martonosi, az oromi és a horgosi népzenészek is.

népzene
Élő Népzene
Magyarkanizsa
Monostori Ildikó
Kávai Anna
Erdélyi Tóth Edit

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.