Ugrás a tartalomra

Megzenésített Kányádi Sándor-versek Szabadkán

2023.04.21
14:45
2023.04.21
15:30
Forrás
Pannon RTV
A Kaláka együttes és Bogdán Zsolt 2019 óta lépnek fel Kányádi-estjükkel.

Kányádi Sándor verseit hallhatta tegnap a szabadkai közönség a Kosztolányi Dezső Színházban. A nagy magyar költő megzenésített verseit a magyarországi Kaláka együttes adta elő.

A Vannak vidékek című Kányádi-est a költő, Sörény és koponya versével kezdődött, amelyet a Jászai Mari-díjas színművész, Bogdán Zsolt adott elő. A Kaláka együttes és Bogdán Zsolt 2019 óta lépnek fel Kányádi-estjükkel. Elmondták, hogy a műsorral a századforduló legnagyobb magyar költőjének emlékét kívánják éltetni.

Gryllus Dániel, a Kaláka zenekar vezetője: „Számunkra nagyon fontos volt Sándor bácsi és az ő költészete. 1981-ben voltunk először Erdélyben koncertezni, ekkor kerültünk kicsit közelebb hozzá, akkor indult el a Kányádi-dalok sora, és szinte minden évben újabb és újabb dalok születtek. Aztán később egy teljes Kányádi-lemez, és ma sincs tulajdonképpen se gyerekműsor, se felnőttkoncert Kányádi-dal nélkül.”

A kétszer ötven perces verses irodalmi est a szabadkai VM4K Csütörtök esték programsorozatának részeként valósult meg a Kosztolányi Dezső Színház színpadán. Baranyi Dolores, kulturális referens, VM4K, Szabadka: „Ez egy nagyon izgalmas zenés irodalmi est. A Kaláka már 1980-as évek óta dolgoz fel Kányádi dalokat, úgyhogy nagyon fontos számukra Kányádi Sándor, a századforduló legnagyobb magyar költőjének munkássága.”

A VM4K Csütörtök esték programsorozatának következő rendezvényét jövő csütörtökön a Szabadkai Zsinagógában szervezik meg, ahol a közönség Malek Andrea Soulistic koncertjét hallhatja.

Kányádi Sándor
Kaláka
Gryllus Dániel
Baranyi Dolores

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.