Ugrás a tartalomra

Mennyire ismerik a középiskolások a 20. századi magyar történelmet?

2019.11.23
15:34
2019.11.23
16:12
Forrás
Pannon RTV
A Nagy Imre Társaság szabadkai szervezete és az 56-os Műhely Civilszervezet 13. alkalommal szervezte meg történelmi vetélkedőjét. Az idei év témája az 1956-os forradalom és a rendszerváltás volt.

Az 1956-os forradalom és a rendszerváltás nagy hatással volt a múlt század fiataljaira. A mai középiskolások számára is elengedhetetlen a két esemény megismerése – hangsúlyozták a szervezők.

A Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa által támogatott vetélkedőn a forradalom mellett a rendszerváltás harmincadik évfordulója is a témák között szerepelt. A tanulók tüzetesen foglalkoztak a történésekkel és azok hatásával. Az idei rendezvényen négy középiskola diákjai mérték össze tudásukat.

Kudlik Zoltán, szervező: „Az idei év egy különleges év. Mivel most van a rendszerváltás harmincadik évfordulója. Az idei versenynek is ez a fő tematikája, az ide vezető út a rendszerváltás korszaka, a Kádár-korszak utolsó periódusa. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megismerkedjenek ezzel a korszakkal, az ezzel kapcsolatos jelképekkel, fogalmakkal, például mit jelent a gulyáskommunizmus.”

Nagy Imre Társaság
Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa
Történelmi vetélkedő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.