Ugrás a tartalomra

Mesélő délvidéki kastélyok

2021.10.30
08:09
2021.10.30
17:08
Forrás
Pannon RTV
Podhorányi Zsolt Mesélő délvidéki kastélyok című könyvét mutatták be Szabadkán.

Az érdeklődők a Szabadkai Városi Múzeum épületében tekinthették meg a második, bővített és átdolgozott kiadást.

A könyv a délvidéki kastélylakók élettörténeteit meséli el. A szerző elmondta, 2006-ban kezdte el a Mesélő kastélyok című művét, érdeklődése pedig ezután fokozatosan a határon túli területek felé irányult.

"A családi kötöttségeim Délvidékre szólítottak, szólítanak mai napig is, hála az égnek, ezért elsősorban a Bácska és a Bánság nemességének történetével foglalkoztam, illetve a kastélyokkal, ami azért is volt talán hasznos, mert ilyen jellegű összefoglalás azóta nem jelent meg, és nem is tudok arról, hogy bárki készített volna hasonló könyvet, mint ez, bizonyos értelemben hiánypótló volt a kötet."

kastélyok
Mesélő délvidéki kastélyok
könyv

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.