Ugrás a tartalomra

Mesélő Népkör - díjátadó Szabadkán

2023.04.01
08:04
2023.04.01
16:31
Forrás
Pannon RTV
Kihirdette a rajz- és meseíró pályázat eredményeit a Szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. A kollektív elismerések mellett az óvodás és iskolás korosztály legjobbjait díjazták.

Ünnepi műsor keretében osztották ki a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ által kiírt Mesélő Népkör – Rajz- és meseíró pályázat idei díjait. A meghirdetett pályázatra idén több mint 90 mese és 800 rajz érkezett be. A rajzokat a Népkör Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztályának két tagja és Boros György grafikusművész zsűrizte.

„Amikor a munkákat néztük át, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a munkák technikailag korrekten legyenek kivitelezve. Ez azért is nagyon jó, mert a pályakezdő pedagógusok lehet, hogy nincsenek tisztában, hogy melyik a valódi, őszinte gyermekrajz, és ezekből a munkákból, amit a bírálóbizottság díjazott, biztosan garancia arra, hogy abba az irányba kellene menni."

A gyerekek tematikus illusztrációt készítettek, egy népmeséről kellett rajzot, festményt készíteniük, technikai megkötés nélkül. Muhi Levente az iskolás kategóriában volt a legjobb. Ő a Macska és a medve című meséből rajzolt.

„Pár napig készítettem, a cicát elég nehéz volt kiszőrözni, mert mindenfelé álltak rajta a szőrök."

A meséket Ágoston Pribilla Valéria és Csík Mónika költő értékelte. Csehák Emmát is díjazták.

„Az volt a feladat, hogy egy népmesét írjak és igen nagy kihívás volt, de a fantáziavilágomnak köszönhetően sikerült megoldanom. Egy medvéről írtam, aki ügyetlen volt, és elment világot látni, hogy kigyógyuljon, és ne legyen többé ügyetlen."

A díjazott rajzok a Népkör Oláh Sándor Galériájában tekinthetők meg.

Népkör
Mesélő Népkör
rajz és irodalmi pályázat
mese
Boros György
gyerekrajzok

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.