Ugrás a tartalomra

Mezei Kingáé a Pataki Gyűrű-díj (videó)

2016.10.29
22:00
A délvidéki magyar színjátszás napja rendezvénysorozat utolsó, de legjelentősebb állomásaként szombaton Szabadkán a szokásos gálarendezvény keretében átadták a Pataki Gyűrű-díjat
A délvidéki magyar színjátszás napja rendezvénysorozat utolsó, de legjelentősebb állomásaként szombaton Szabadkán a szokásos gálarendezvény keretében átadták a Pataki Gyűrű-díjat. Idén Mezei Kinga húzhatta ujjára a gyűrűt. A Pataki Gyűrű-díjat az előző évadban nyújtott legkiemelkedőbb színészi alakításért ítéli oda a zsűri, és hagyományszerűen a délvidéki magyar színjátszás napján adják át. Idén Mezei Kinga a Piaf-marche című előadásban nyújtott alakításáért vehette át a legrangosabb vajdasági magyar színházi elismerést. A színész elmondta, nagyon örül a díjnak, de ez szerinte nem csak őt, hanem az előadás teljes alkotócsapatát illeti. „Ez az én szívemnek mindenképpen nagyon fontos és nagyon szeretett előadás, de úgy tűnik, hogy a közönség is nagyon szereti. Én reménykedem, hogy ennek hosszú élete lesz.” Idén is öttagú zsűri értékelte az elmúlt évad legkiemelkedőbb színészi alakítását: Jónás Gabriella, Antal Szilárd, Góli Kornélia, Döbrei Dénes és egy szavazattal az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói. Döbrei Dénes, zsűritag: „Vívódás nem volt, a döntés megszületett, egymás szemébe néztünk és mindenki elmondta a maga gondolatát, érveit és érzelmeit. Szerintem nagyon gyorsan megszületett a döntés.”



Az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatónak díját, a 10-es díjat, Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színművésze kapta a Guppi című előadásban nyújtott alakításért.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.