Ugrás a tartalomra

Miloš Nikolić a Szabadkai Népszínház új igazgatója

2021.03.31
10:39
2021.03.31
14:03
Forrás
subotica.com
A Városi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott eddigi tagját a tartományi kormány múlt szerdán nevezte ki erre a tisztségre.

Ő váltja Miloš Stanković eddigi igazgatót, a Szabadkai Népszínház elismert színészét, aki 2016 óta volt az intézmény vezetője.

Nikolić 1977-ben született, hegedű szakon, hegedűtanárként végzett, 16 évesen iratkozott egyetemre, mint rendkívül tehetséges hallgató. Az újvidéki Művészeti Akadémián és a belgrádi Szépművészeti Akadémián végzett.

Munkássága elismeréseként 2011-ben dr. Bodrogvári Ferenc-díjat, 2018-ban pedig Pro Urbe-díjat kapott. Alapítója a Szabadkai Szimfonikus Zenekarnak, számos nagy hangverseny szervezője és aktív résztvevője.

A Vajdasági Szimfonikus Zenekar koncertmester-helyettese és az Újvidéki Kamarazenekar koncertmestere volt. Miloš Nikolić a Szerb Haladó Párt tagja.

Miloš Nikolić
igazgató
Szabadkai Népszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.