Ugrás a tartalomra

Minden, ami folklór Topolyán

2023.10.01
10:57
2023.10.01
16:50
Forrás
Pannon RTV
Egész napos programmal készültek a szervezők Topolyán a Vajdasági Magyar Táncháztalálkozó és Sokadalom népzenei rendezvényre.

A topolyai Mezőgazdasági Iskola sportcsarnokában megtartott eseményen a vajdasági népzenészek, a néptáncosok és a népi kézművesek minden korosztály számára változatos műsort kínáltak.

Először került megrendezésre Topolyán a Vajdasági Magyar Táncháztalálkozó és Sokadalom. Az erre a célra kialakított Folkcsarnokban egész napos kirakodóvásár, népművészeti kiállítás és néptáncoktatás várta az érdeklődőket. Gyermek és ifjúsági programokat, mesedélutánt és néprajzi bemutatót is szerveztek.

Sutus Áron, elnök, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „Érezzük és értjük azt, hogy lesz egy közösség, aki néptáncosként, vagy a néptáncmozgalom részeseként érkezik ide, és lesz egy közösség, aki civilként. Ezt az életérzést és értékszemléletet megtapasztalni kívánó közösség. Azt akartuk elérni, hogy mindenki megtalálja a mai napon a helyét ebben a Néptánctalálkozóban és Sokadalomban, és azt látjuk, hogy minden helyszínen telt ház van.”

Folkkuckót, a Folkcsarnokban egy Kupuszini tisztaszobát, az udvaron pedig egy Folkkocsmát is berendeztek, ahol kedvükre táncra perdülhettek az egybegyűltek.

Kisimre Szerda Anna, elnök, Kodály Zoltán MMK, Topolya: „Nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy a hazai hagyományőrző egyesületek, falvak be legyenek mutatva, így esett a választásunk Bácskertesre, és hoztunk ide egy tisztaszobát, amit Csizmadia János mutatott be, valamint Kupuszináról megismerkedtünk a rétessel, a pálinkával és a mesemondó Toldi Istvánnal.”

A gálaműsor a vajdasági magyar néptáncegyüttesek közös produkciója volt, amely az al-dunai székelyek idetelepülésének 140 éves jubileuma jegyében készült. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség rendezvényének társszervezője a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ volt.

Vajdasági Magyar Táncháztalálkozó és Sokadalom
Topolya
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.