Ugrás a tartalomra

Minden hónapban érdekes programok a Szabadkai Kortárs Galériában

2024.02.24
13:29
2024.02.24
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Raichle-palota 120. évfordulója alkalmából a Szabadkai Kortárs Galéria minden hónapban különböző eseményeket szervez az évfordulóval kapcsolatos témákban.

A szombati nap folyamán, Játék a babaházban elnevezésű, gyerekeknek szánt program keretében az érdeklődők játékosan, szórakoztató módon ismerkedhettek meg a Raichle-palota épületével.

Székely Zsófia, gyakornok, Szabadkai Kortárs Galéria: „Ebben a hónapban ez a detektívjáték a program, ami gyerekeknek és családoknak szól. Takarics Róbertnek a Ha a palota mesélni tudna című képeskönyvéhez kapcsolódik ez a detektívjáték, amit nem olyan rég mutattunk be. Ebből a könyvből egy kirakós részleteit keresik a gyerekek a szüleikkel, barátaikkal, amihez kapcsolódó rövid kis üzeneteket vagy utasításokat kaptak és ez alapján fog a végén majd összeállni a palota képe.”

Szabadka
Szabadkai Kortárs Galéria
Raichle-palota

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.