Ugrás a tartalomra

Modern kori rabszolgasors (videó)

2017.05.16
12:48
A modern kori rabszolgasors elevenedik meg a nézők előtt az újvidéki Kreativni Pogon társulat Work In Progress nevű előadásában
A modern kori rabszolgasors elevenedik meg a nézők előtt az újvidéki Kreativni Pogon társulat Work In Progress nevű előadásában. Az újcirkuszi műfajt népszerűsítő színházi produkciót először az Újvidéki Színházban mutatták be. A mai társadalom dolgozóinak helyzetét sajátos módon visszatükröző előadást Táborosi Margaréta rendezte. A hét éve működő újvidéki Kreativni Pogon társulat célja közelebb hozni az újcirkuszi műfajt a szerbiai közönséghez. Dragan Jajić Vladisavljev, alapító, Kreativni Pogon: "Társadalmilag elkötelezett színházként működünk. Figyeljük a körülöttünk lévő történéseket és megpróbáljuk őket a magunk módján bemutatni a közönségnek. A visszajelzések alapján sikerült őket megérintenünk." kreativni_pogon A Work In Progress nevű előadás a gyári munkások mindennapjait mutatja be külön hangsúlyt fektetve a dolgozók és feletteseik között megnyilvánuló viszonyokra. Mira Beba Dobrković, cirkuszi előadóművész: "Nem voltak soha negatív visszajelzések annak kapcsán, hogy az emberek valami rosszabbat kaptak volna, mint amit vártak. Inkább fordítva kapjuk a visszajelzéseket. Az idősebb korosztálynak is tetszik a történet, mivel azonosulni tudnak vele. Hasonló dolgokat éltek meg a munkahelyükön, vagy ismernek embereket, akik ilyen helyzetbe kerültek. Volt, aki sírt is, mert felismerte magát egy-egy szituációban."



Az újcirkuszi műfaj egy többrétegű közlési forma, amely a nézők minden érzékére egyszerre és egyformán hat. A mutatványok színházi eszközökkel bontakoznak ki. Táborosi Margaréta, rendező-koreográfus: "Az újcirkuszi műfajnál azonos mennyiségben kap a néző zenét, vizuális látványt, illetve vizualitást, kortárs táncot, vagy mozgást és egy komplett történetet. Nem csak színes jelmezekről szól a mutatvány, hanem egy miértet kap az ő képességük." kreativni_pogon1 Az újvidéki Kreativni Pogon társulat eddigi darabjait csak kültéri helyszíneken láthatták az érdeklődők. A Work in Progress az első olyan előadás, amelyet alkalmuk van a színház falain belül is bemutatni.
színház
Újvidék
kreativni pogon
work in progress
újcirkusz

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.