Ugrás a tartalomra

Morspoetica - Zenés est Szabadkán

2019.04.11
13:38
2019.04.11
17:59
Forrás
Pannon RTV
A kArc irodalmi kávéház harmadik koncertjét tartották szerdán Szabadkán a Szabadkai Népszínház közreműködésével. A magyar költészet napjához csatlakozva Ady halálának 100. évfordulójára emlékeztek.

Színház és koncert egyben. Három egész napos próba, hatásos fényterv, látványos kosztümök, héttagú zenekar és hét színész. Ebből állt össze a szerdai színházkoncert. A Mors poetica című zenés estet, ami a performance, a költészet és a koncert ötvözete volt, misztikus, lírai környezetbe helyezték. Pálfi Ervin, rendező, Mors poetica: „Kapóra jött, hogy idén van Ady halálának századik évfordulója, ez a gondolat ültette be a fejembe azt, hogy a halál mint olyan, motívumként jelenjen meg az egész koncerten keresztül. Tulajdonképen nem kimondva, de Adynak egy pici életútja az, ami végig követhető lesz, de nagyon asszociációk mentén.”

Szögi István harsonás, aki néhány évvel ezelőtt már játszott a kArcban, egy nappal a koncert előtt Hollandiából érkezett, hogy részt vegyen a koncerten: „Pálfi csak írt nekem, hogy lesz megint kArc, és először lemondtam, de aztán átgondoltam a helyzetet és megvettem a repjegyet. A hajrá előtti szünet ez nekem, a kellemest összekötöttem a hasznossal és így vagyok most itt.”

A versek és a dalok egy vizuális és auditív élményű koncertbe ágyazódtak. Az előadásról werkfilm is készül, amelyet április végén láthatnak majd az érdeklődők.

KARC
Szabadka
Pálfi Ervin

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.