Ugrás a tartalomra

Művelődési miniszter: Négy éven belül elkészül a Szabadkai Népszínház épülete (videó)

2017.03.23
16:34
Négy éven belül színházi előadást láthatunk a Szabadkai Népszínházban - véli Vladan Vukosavljević
Négy éven belül színházi előadást láthatunk a Szabadkai Népszínházban - véli Vladan Vukosavljević. A művelődési és tájékoztatási miniszter ma személyesen is megtekintette az épület rekonstrukciós munkálatait. Vukosavljević hangsúlyozta, a Népszínház felújítása az elmúlt időszak egyik legnagyobb kulturális fejlesztése az országban.      



Vladan Vukosavljević, művelődési és tájékoztatási miniszter: „Ez egy jó és nagyon fontos befektetés, amely a szerb kultúra elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb projektje. Információink szerint a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium 2006 és 2013 között 270 millió dinárt különített el erre a projektre, az elmúlt két évben pedig 35-öt, majd további 70-et. A tartományi és az önkormányzati szervekkel együttműködve bízunk benne, a határidő pontosítása nélkül, mivel egy nagyon érzékeny és összetett rekonstrukcióról van szó, amely befektetési szempontból is nagyon igényes, hogy kevesebb mint négy éven belül ezt a csodás három színpados létesítményt át tudjuk adni.”
Szabadka
népszínház
Vladan Vukosavljević

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.