Ugrás a tartalomra

Muzsikáló udvar

2023.09.02
20:07
2023.09.03
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel komolyzenei koncertet tartottak a Szabadkai Városi Múzeumban a városnapi programsorozat keretén belül.

A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulata a Szabadkai Zeneiskola növendékeivel karöltve egy kellemes komolyzenei délutánnal ajándékozta meg a közönséget.

Bach d-moll Hegedűpartitáját adta elő a hangversenyen Rédler Gabriella, a szabadkai zeneiskola negyedikes diákja: „Eléggé kedvelem ezt a darabot. Ez  lassú, mérsékelt tempójú. Itt csak a hegedű játszik, nincs kíséret hozzá, és bele lehet adni a szívünket-lelkünket ebbe az egész darabba.”

Szinte szűknek bizonyult a Szabadkai Múzeum udvara, annyi komolyzene kedvelő volt kíváncsi a zeneiskola alsós és felsős diákjainak és a Pro Musica Kamarakórus koncertjére, amit idén 13 alkalommal a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művészeti Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulata szervezett meg. A fiatal zenészek a komolyzene szinte minden korszakából hoztak ízelítőt az érdeklődőknek, még kortárszeneszerző műve is felcsendült.

Németh György, vezető, Hang Klasszikus Zenei Társulat, Lányi Ernő Iparos Művészeti Egyesület, Szabadka:
„- Az utóbbi években, mondjuk egy három-négy éve már így van, hogy lassan kinőjjük az udvart, és ennek nagyon örülünk.
- Kineveltetek egy saját közönséget.
- Így van, azonban nem mi kezdtük. Szöllősi Vágó László, Miklenovics Aranka, ők voltak az úttörők, majdnem 9 évig vitték ők, aztán átvettük mi, a Hang Klasszikus Zenei Társulat, és folytattuk. Mi már élvezzük a közönséget, amit ők már megalapoztak nekünk.”

A Szabadkai Városi Múzeum a városnapi programsorozat keretén belül az elmúlt két napban a Muzsikáló udvar koncerten kívül kiállításokkal és ingyen látogatható tárlatokkal várta a közönségét.

Muzsikáló Udvar
Szabadka
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.