Ugrás a tartalomra

Muzsikáló udvar

2023.09.02
20:07
2023.09.03
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel komolyzenei koncertet tartottak a Szabadkai Városi Múzeumban a városnapi programsorozat keretén belül.

A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulata a Szabadkai Zeneiskola növendékeivel karöltve egy kellemes komolyzenei délutánnal ajándékozta meg a közönséget.

Bach d-moll Hegedűpartitáját adta elő a hangversenyen Rédler Gabriella, a szabadkai zeneiskola negyedikes diákja: „Eléggé kedvelem ezt a darabot. Ez  lassú, mérsékelt tempójú. Itt csak a hegedű játszik, nincs kíséret hozzá, és bele lehet adni a szívünket-lelkünket ebbe az egész darabba.”

Szinte szűknek bizonyult a Szabadkai Múzeum udvara, annyi komolyzene kedvelő volt kíváncsi a zeneiskola alsós és felsős diákjainak és a Pro Musica Kamarakórus koncertjére, amit idén 13 alkalommal a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művészeti Egyesület Hang Klasszikus Zenei Társulata szervezett meg. A fiatal zenészek a komolyzene szinte minden korszakából hoztak ízelítőt az érdeklődőknek, még kortárszeneszerző műve is felcsendült.

Németh György, vezető, Hang Klasszikus Zenei Társulat, Lányi Ernő Iparos Művészeti Egyesület, Szabadka:
„- Az utóbbi években, mondjuk egy három-négy éve már így van, hogy lassan kinőjjük az udvart, és ennek nagyon örülünk.
- Kineveltetek egy saját közönséget.
- Így van, azonban nem mi kezdtük. Szöllősi Vágó László, Miklenovics Aranka, ők voltak az úttörők, majdnem 9 évig vitték ők, aztán átvettük mi, a Hang Klasszikus Zenei Társulat, és folytattuk. Mi már élvezzük a közönséget, amit ők már megalapoztak nekünk.”

A Szabadkai Városi Múzeum a városnapi programsorozat keretén belül az elmúlt két napban a Muzsikáló udvar koncerten kívül kiállításokkal és ingyen látogatható tárlatokkal várta a közönségét.

Muzsikáló Udvar
Szabadka
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.