Ugrás a tartalomra

Muzsikáló udvar Szabadkán

2018.08.25
20:40
2018.08.26
17:13
Forrás
Pannon RTV
Muzsikáló udvar címmel szervezett komolyzenei hangversenyt a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület a szabadkai Városi Múzeumban. A fellépők hangszeres produkciókat adtak elő.

A fellépő fiatal művészek között volt Bíró Viola, Kovács Birkás Tamara, László Blanka, Tóth Noémi, Ábrahám Máté, Németh György és Radetić Ádám is. A nyolcadik alkalommal megszervezett hangversenyen a fellépők csak hangszeres produkciókat adtak elő.

Miklenovics Aranka, szervező, 8. Muzsikáló udvar: „Szabadkai illetve Szabadkáról elszármazott művészeket hívunk meg minden évben a nyár végi hangversenyre. Eleinte a hangversenyt jubileumhoz vagy magyar zeneszerzőhöz kötöttük, mint amilyen Kodály vagy Lányi. Utána rájöttünk, hogy a művészek is más lelkesedéssel játszanak, ha szabadon választott zenét játszanak. Ami őket is szórakoztatja, azzal tudják igazán a közönséget is hangulatba hozni.”

Szabadka
Muzsikáló Udvar

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.