Ugrás a tartalomra

Nagy örömmel fogadták Carlsont és barátait a Kacaj Fesztiválon

2018.10.02
12:24
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Gyermekszínház vendégeskedett Magyarkanizsán a nemzetközi gyermekhét alkalmából. Ezúttal Carlson kalandjait tekinthették meg az óvodás és alsós kisdiákok.

A Kacaj Fesztiválon a gyerekeké volt a főszerep a magyarkanizsai Művészetek Házában, akik nagy örömmel fogadták Carlsont és barátait. Monostori Zsóka második osztályos tanuló, és nagyon tetszett neki az előadás. Monostori Zsóka: „Nekem az tetszett legjobban, amikor jött egy bácsi és párnacsatáztak, és az tetszett még legjobban nekem, amikor jöttek a betörők és világított a Carlson szeme.”

Kocsis Endre, a Szabadkai Gyermekszínház színésze szerint a mai technika világban az ilyen jellegű előadásokkal még meg lehet mozgatni a gyerekek fantáziáját. Kocsis Endre, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „A kisgyerekkel a mai világ rohanásában mi szülők nem igazán tudunk játszani, nincs időnk játszani, és pont erről szól az előadás, illetve ez a mondanivalója, a játékosság, a játék. Megjelenik ez a Carlson nevű figura, aki egy idősebb bácsi, aki a gyerekeket viszi játékosságra és kalandokba, hogy visszahozza azt, hogy a gyereknek igenis az a dolga, hogy játsszon, vagyis játszhasson.”

A Kacaj Fesztivál folytatásában szerdán a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában Az égig érő fa című mesejátékot tekinthetik meg a gyerekek.

Magyarkanizsa
Kacaj Fesztivál
Szabadkai Gyermekszínház
Carlson kalandjai

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.