Ugrás a tartalomra

Nagy Szebasztián és Nemes Máté volt a VM4K vendége

2022.11.11
08:25
2022.11.11
16:13
Forrás
Pannon RTV
Nemrég világbajnokokat ünnepelt Szerbia. Nagy Szebasztián és Nemes Máté birkózásban a világ legjobbjai. Őket faggatták a Bajnokok című esten a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A rendezvényt a VM4K szervezte.

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián ötéves korában lépett először a birkózószőnyegre. Apukája és az edzője már kiskorától világbajnoknak hívták, míg végül az őszi, Belgrádban zajló birkózó-világbajnokságon aranyérmes lett.

Nagy Szebasztián világbajnok birkózó: „Azt hiszem, akkor ért el az eszemig, amikor hazaértem Magyarkanizsára és ott volt a várás, amikor kijöttek az emberek. Akkor ért el az eszemig, hogy valami nagyot csináltam, és hogy nagyon sokat jelent az embereknek.”

A zentai Nemes Máté kötöttfogású birkózóként 2019-ben a világbajnokságon már szerzett egy bronzérmet. Idén Belgrádban a 67 kilogrammosok súlycsoportjának fináléjában győzte le az iráni ellenfelét.

Nemes Máté világbajnok birkózó: „Nehéz ezt szavakba önteni, hogy hogyan kell felkészülni, mert egy dolog, hogy fizikálisan fel van készülve, kondícióban, de ahogy a kérdés is szólt, fejben kell ott lenni, mert ha fejben ott van az ember, akkor száztíz, százharminc százalékot is tud adni.”

A sportolók azt vallották, hogy családi és szakmai támogatás nélkül, nincs élsport.

A beszélgetést a VM4K csütörtök esték rendezvénysorozatának részeként tartották.

Nagy Szebasztián
Nemes Máté
VM4K
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.