Ugrás a tartalomra

Nagyszabású néptáncgálával ért véget a Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál

2023.06.12
13:02
2023.06.12
17:20
Forrás
Pannon RTV
Népzenei koncertek, irodalmi és zenés műsor, kézimunka kiállítások és kézműves foglalkozások is tarkították a programot Topolyán. A háromnapos rendezvényt a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezte.

A topolyai Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában tartották a 12. Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál néptáncgáláját. Idén Felvidékről is érkeztek fellépő vendégek.

Kupec Mihály, művészeti vezető, Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes, Nagyida, Felvidék: „Azért fontos nekünk Vajdaságba eljönni a Cirkalom Táncegyütteshez, illetve a népművészeti fesztiválra, mert ők is kisebbségben vannak, mint mi odahaza, Felvidéken, és ezzel sokkal könnyebb, egyszerűbb megértetni egymással bizonyos dolgokat, vagy érezni ezeket a célokat, amiket ők is kitűztek maguknak meg mi is.”

A Budapest melletti Csömörről érkező Csicsörke csoport szinte már hazajár Topolyára, idén sóvidéki táncokat mutattak be.

Utasi Péter, művészeti vezető, Csicsörke Táncegyüttes, Csömör, Magyarország: „Negyedízben veszünk részt ezen a rendezvényen, és ennek köszönhetően gyakorlatilag egy olyan mély baráti kapcsolat alakult ki táncosok, fiúk és lányok, lányok és lányok és mindenki között, hogy óriási szívvel jöttünk.”

A Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál egész hétvégén zajlott, célja, hogy minden korosztálynak érdeklődési köréhez közelálló programot szervezzenek.

Kisimre Szerda Anna, elnök, KZMMK, Topolya: „Már több éve kibővítettük ezt a rendezvényt, így kézműves foglalkozásokat is tartottunk a gyerekeknek, és külön nekik is volt népzenei koncert, valamint a Szivárvány Kuckó Képzőművészeti csoportunk kiállítását is megtekintheti a közönség.”

A fergeteges hangulatú néptáncgálán a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ minden csoportja fellépett.

néptáncgála
Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ
Csáki Lajos Általános Iskola
Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes
Felvidék
Cirkalom táncegyüttes
Csömör
Topolya
Csicsörke
Kisimre Szerda Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.