Ugrás a tartalomra

Negyed évszázada ropják

2021.12.19
12:41
2021.12.19
16:49
Forrás
Pannon RTV
Jubileumi ünnepi műsort tartott a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület fennállásának 25. évfordulója alkalmából. Bemutatták az egyesület hagyományos karácsonyi műsorát is.

Alkalmi fotókiállítással vette kezdetét az esemény, amely a Tisza Néptáncegyesület elmúlt 25 évét mutatja be.

A magyarkanizsai Pozder Damján több éve tagja az egyesületnek. Jelenleg a citerazenekart erősíti.

Pozder Damján, Magyarkanizsa: „Az egyesületnek van összetartó ereje és nagyon jó hangulata. Sok érdekes dolgot és népszokást tudunk megtanulni.”

A szülők számára örömteli pillanat, amikor a gyermekek színpadon állnak táncolnak, énekelnek, vagy zenélnek - vallja Bata Pozder Tünde, akinek mind a három gyereke tagja volt a Néptáncegyesületnek: „Ahogy az idő haladt, egyre kevesebb időt tudnak Kanizsán tölteni a gyerekek, de az életünk nagyobb részét kitöltötte a Tisza Néptáncegyesület, ez tulajdonképpen életforma volt nálunk. Minden ünnepségen jelen voltunk, úgy szerveztük a születésnapokat, a nyaralásunkat, hogy az egyesület tevékenységét figyelembe vettük.”

Az egyesület közel 130 tagot számlál, míg a karácsonyi műsorban több mint 80-an vettek részt. 25 évvel ezelőtt az volt a cél, hogy egy nagy egyesület alakuljon ki, viszont az idő és a tapasztalat más hozott - mondta Tóth Ágnes a néptáncegyesület elnöke.

Tóth Ágnes, elnök, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa: „Rá kellett jönni, hogy nem az a cél, hogy Kanizsán létrehozzunk egy nagy egyesület, pedig nagyon örülnénk neki, hanem az a dolgunk, hogy már pici koruktól kezdve, már ötéves kortól kezdve megfertőzzük őket, persze idézőjelben, hogy beültessük egy kicsit a szívükbe, lelkükbe a paraszti kultúrát.”

Az esemény Magyarkanizsa önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

Tisza Néptáncegyesület
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.