Ugrás a tartalomra

Négykezes zongorakoncert a Városháza dísztermében

2023.12.04
07:47
2023.12.04
16:40
Forrás
Pannon RTV
Tami Kanazawa és Yuval Admoni négykezes zongorajátékával folytatódott vasárnap a 7. Nemzetközi Piano Fest Szabadkán. A rendezvénysorozat csütörtökig tart.

A Tami Kanazawa japán és Yuval Admoni izraeli származású duó már visszajáró vendégek. A házaspár már többször is volt Szabadkán.

Yuval Admoni: „A feleségemmel gyakran két zongorás műsorunk van. Tavaly, amikor itt voltunk, akkor bemutattunk egy szerelmi történetet két zongorán. Ezúttal egy zongoránk volt, természetesen négykezes. Így Mendelssohn Szentivánéji álmával készültünk, majd következett 6 darab Rahmanyinov 11-es Opusából, majd egy japán darabot mutattunk be Myoshitól, amely egy barokk szvit. A végére pedig Liszt második rapszódiáját hagytuk.”

A zongorafesztivál az Electe Egyesület és a szabadkai Zeneiskola szervezésében valósul meg.

Görög Noémi, a szabadkai Electe Egyesület művészeti vezetője: „Hétfő este a Szabadkai Zeneiskolába vándorlunk majd egy technikai okból kifolyólag, hiszen a zeneiskolának két zongorája van, és egy teljes két zongorás estet játszik majd Aleksandar Sinchuk és Vladimir Milošević. Ők egyébként a Belgrádi Zeneművészeti Kar tanárai. Egy Rahmanyinov esttel kedveskednek majd. 150 éves Rahmanyinov és az ő műveit játsszák. Kedden este viszont Balog József Magyarországról játszik majd Bartók és Liszt műveket.”

Hétfőn tehát a Szabadkai Zeneiskolában 19 órától, kedden pedig a szabadkai városháza dísztermében 20 órától élvezhetik még a nézők a zongoraesteket. A belépés minden eseményre ingyenes.

Piano Fest
Szabadka
Yuval Admoni
Görög Noémi
Tami Kanazawa

Most

Népszerű