Ugrás a tartalomra

Negyven gyermek alkotásai láthatóak a Flying Colors kiállításán

2024.01.31
07:22
2024.01.31
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt egy év alkotásaiból nyílt kiállítás a TH!INK Oktatási Központban Szabadkán. A tárlat rajzokból, festményekből és szobrokból áll.

Ceruzarajzok, festmények, szobrok - mindez megtekinthető a TH!NK Oktatási Központban nyílt kiállításon, Szabadkán. A Flying Colors művészeti iskolában készült alkotásokat még szerdán nézhetik meg az érdeklődők.

Az elmúlt egy év alkotásaiból nyílt kiállítás a TH!INK Oktatási Központban Szabadkán. A tárlat rajzokból, festményekből és szobrokból áll. A szabadkai Simon Dorotea büszkén mutatta kiállított alkotásait.

„Mindegyik alkotáson festészeti technikát használtam. Ehhez itt temperát, itt meg vízi festéket. Itt egy órát meg egy sakkfigurát ábrázol, itt tököket és egy narancsot, itt pedig egy híres festőt.”

A kiállításon 40 gyerek alkotása látható. A kis művészekkel Nora Ljubanović Evetović festőművész foglalkozott, aki különböző technikákat tanított a fiataloknak.

„Ez az első kiállításunk a gyermek és a felnőtt résztvevők munkáiból. Itt a gyerekek mindegyik rajztechnikával dolgoztak, mint amilyenek az egyszerű rajzok, olajrajzok, tempera, az akvarell technika, pasztell és tusrajz, többféle, kisebb-nagyobb formátumban. Aztán decemberben volt a szobrászat hónapja. Az egész december a szobrászat jegyében telt, ahol a gyerekek saját elképzeléseik szerint dolgoztak.”

Első alkalommal nyílt kiállítás itt, az Oktatási Központban.

Rózsa Zsombor, a TH!NK Oktatási Központ igazgatója: „Számomra rendkívül örömteli, hogy megtudtuk szervezni ezt a kiállítást, mert valóban a gyerekek szinte egy éven keresztül folyamatosan alkottak. Hétről hétre különböző technikákat próbálhattak ki, különböző művészeti stílusokban fejezték ki az érzelmi világukat, az üzenetüket. Nagyon örülök annak, hogy itt valóban a művészi kifejezés az, ami kidomborodik és hogyha megnézzük ezeket a rajzokat, akkor pont ezt fogjuk látni, hogy különböző stílusokban, különböző érzelmek vannak kifejezve.”

A TH!NK Oktatási Központban egyébként több éve működik a Logiscool programozóiskola, az Eloquence nyelviskola, a Flying Colors művészeti iskola és a LEVELUP 8k képességfejlesztő. Új iskola is nyílik majd, mint például a Slovolovci, ahol a szerb nyelvet sajátíthatják el a gyerekek.

Flying Colors
kiállítás
rajz
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.