Ugrás a tartalomra

A német Toni Erdmann érdemelte ki az Arany Torony-díjat (videó)

2016.07.22
00:47
A palicsi filmfesztivál utolsó napján vetítették Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című játékfilmjét
A palicsi filmfesztivál utolsó napján vetítették Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című játékfilmjét. A rendező és néhány alkotótársa személyesen is megtisztelte a rendezvényt. Kiderült ma az is, melyik film lett a legjobb idén. A német Toni Erdmann érdemelte ki az Arany Torony-díjat.    Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmje az utolsó a palicsi filmfesztivál új magyar alkotásokat bemutató programjában. A Karlovy Varyban legjobbnak ítélt művet a közönség is szereti. Hajdu Szabolcs, rendező: „Nem az volt, hogy van a közönség, aki egy ellenfél, vagy furcsa neutrális tömeg, akiket most meg kellene győznie a filmnek, hanem kialakul egy kommunikáció. Ez az első 5-10 perc után érezhető volt.” Török-Illyés Orsolya, a rendező felesége az egyik főszerepet játssza a négy közül. Azt mondta, azért is működhet a film, mert nagyon személyes, magunkra ismerhetünk. „Magunkon szűrjük át ezeket a dolgokat, és nagyon személyes lesz az, amiről beszélünk. És ha nagyon személyes, akkor lehet, hogy neked is nagyon érdekes, mert lehet, hogy te is ugyanazokkal a problémákkal állsz szemben.”



A film családi, baráti és szakmai összefogás eredménye. Hajdu Szabolcs tanítványait is bevonta a forgatásba. A szabadkai K. Kovács Ákos az egyik operatőrként vett részt a munkában. „Nekünk egyrészt jó a viszonyunk, már évek óta egy osztályba járunk, és nagyon sok ilyen gyakorlatot csináltunk, ami ugyanerről szól, hogy egymásnak segítünk világítani, a kamerát kezelni vagy kameratechnikusnak lenni, de volt olyan, hogy cateringért szaladgáltunk. Nagyon izgalmas munkafolyamat volt, és nagyon nyugodt – ennek örültem különösen.” Pénteken véget ér a palicsi filmfesztivál, a díjazottaknak este adják át az elismeréseket. Idén a Toni Erdmann című német film nyerte az Arany Torony-díjat. A Palicsi Torony-díjat pedig egy román rendező, Cristian Mungiu az Érettségi című filmért.  

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.