Ugrás a tartalomra

Nemezképekből nyílt kiállítás Zentán

2018.04.04
19:33
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Marlene Patarcsity Dietrich szakrális motívumokat ábrázoló nemezképeiből nyílt kiállítás ma délután Zentán.

A kiállítást Paskó Csaba kelebiai plébános nyitotta meg, aki régi jóbarátként mutatta be a művészt. A megnyitón felléptek még a Tokkal, vonóval népzenei képzésen résztvevő fiatal citerások, valamint Krnács Erika előadóművész.

Az alkotó elmondta, hogy a kelebiai Art Sacra fesztiválra készítette el kiállításának első részét. Később kerültek be a domborművek és az üreges tárgyak a gyűjteménybe. Hozzátette, hogy a nemezt azért szereti, mert nagyon sokoldalú anyag.

Marlene Patarcsity Dietrich, nemezes: „Picike tárgyakat is lehet készíteni, ahogy az atya is elmondta a megnyitón, de hatalmas dolgokat is lehet készíteni. Síkot, gömböt… Tehát nincs még egy ilyen anyag, amivel ennyi mindent meg lehet csinálni. Egy időben mi is tartottunk juhokat, ezért nem kell az állatnak elpusztulnia ahhoz, hogy alapanyaghoz jussak. Sőt, ilyenkor tavasszal örül is az állat, hogy megszabadulhat a gyapjától. Mondhatjuk úgy is, hogy ez egy humánus anyagnyereség. Emiatt nagyon szeretek vele dolgozni.”

Marlene Patarcsity Dietrich
szakrális motívumok
nemezkép
kiállítás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.