Ugrás a tartalomra

Nemo kapitány Szabadkán

2023.11.10
08:23
2023.11.10
15:44
Forrás
Pannon RTV
Olvadó jéghegyekkel, kihalt állatfajokkal és önjáró tengeralattjáróval ünnepelte 29. születésnapját a Kosztolányi Dezső Színház. Szabadkára hozta az Újvidéki Színház kortárs musicaljét, a Nemo kapitányt.

Nemo kapitány és legénysége várta a nézőket a Kosztolányi Dezső Színház születésnapján. Lénárd Róbert adaptációjában és Puskás Zoltán rendezésében bőven volt társadalomkritika, zene, tánc, tengeri tehén, kannibál és egy kapitány, akinek nincs neve.

Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Arra nem számított az ember, amikor újra elővette a könyvet, hogy mennyire erős benne a háborúellenes vonal, vagy a gyarmatosítás elleni küzdelme a Nemo kapitánynak, és maga az az emberi tragédia, hogy ő egy családi tragédia után egyszerűen annyira megutálja az emberiséget, hogy lebújik a tenger alá.”

A Verne-regényről szinte mindenkinek van valamilyen emléke gyerekkorából. A Nemo pedig családi előadásként jó választásnak tűnt az ünnephez - mondta Mészáros Gábor, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

„Mindenképpen úgy akartam, hogy ez az első szülinap, ami a posztom alatt elkövetkezik, az lehetőleg belülről szóljon egy nagyot, és ezért szerintem jó választás volt a Nemo kapitány, hiszen izzanak a vonalak a jegyvásárlás miatt már egy hete, és úgy érzem, jól sikerült az egész.”

A Kosztolányi Színház éppen csak megpihent egy tortázás erejéig, egyébként pedig készül a 17-én kezdődő Desiré Central Station Szabadka nemzetközi-regionális kortárs színházi fesztiválra.

Nemo kapitány
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Újvidéki Színház
musical
Lénárd Róber
Puskás Zoltán
Desiré Central Station

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.