Ugrás a tartalomra

Nemzetközi komolyzenei versenyt rendeznek Debrecenben

2022.06.15
18:34
Forrás
MTI
Tizenkilenc nemzet 38 versenyzője áll a zsűri és a közönség elé a 45 ezer eurós összdíjazású első Kodály Zoltán nemzetközi komolyzenei versenyen, amely pénteken kezdődik Debrecenben.

A június 17. és 26. között zajló találkozón 21 hegedűs, 7 brácsás és 10 csellista áll majd zsűri elé. A verseny valamennyi fordulója ingyenesen látogatható. A 45 ezer euró összdíjazású verseny nemzetközi zsűrijének elnöke a magyar hegedűiskola egyik élő legendája, a 85 éves Pauk György, a londoni Royal Academy of Music professzora lesz.

A verseny nyitókoncertjét június 17-én 19 órától tartják a Debreceni Egyetem aulájában, a díjátadóval egybekötött gálakoncertet - amelyen a legjobb versenyzőket hallgathatják meg az érdeklődők - június 26-án 19 órától rendezik meg a debreceni Kölcsey Központban.

Kodály Zoltán
Debrecen
zenei verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.