Ugrás a tartalomra

Népmesemondók versenyeztek Zentán (videó)

2017.05.27
18:27
21 település több mint 100 előadója indult az idei Kálmány Lajos népmesemondó versenyen
21 település több mint 100 előadója indult az idei Kálmány Lajos népmesemondó versenyen. A döntőben végül öt kategóriában osztottak díjakat. 23-ik alkalommal tartották meg a Kálmány Lajos Népmesemondó versenyt Zentán. A résztvevők zöme visszatérő vendégként vesz részt a versenyen. Fehér Mirella, Törökkanizsa: „Anyukám segít. Én kiválasztottam, anyukám pedig segített hangsúlyozni, megtanulni és akkor eljutottam egészen idáig.” Az idei verseny is három kategóriában lett meghirdetve. Volt rajzpályázat, népmese gyűjtés és mesemondás. Ez utóbbira 111-en jelentkeztek, és 57-en kerültek a döntőbe. Juhász Lassú Kornélia, szervező: „Mesemondó műhelyek dolgoznak, léteznek, tevékenykednek nemcsak Zentán, hanem Hajdújáráson, Ludason, Muzslyán és Bácskertesen is. Mindig örömmel fogadjuk az új versenyzőket ezért külön öröm volt, hogy jelentkeztek Péterrévéről, Csantavérről, de továbbra is szeretettel várjuk a zentagunarasiakat és a törörkkanizsiakat, ahol szintén az iskola keretein belül működik mesemondó csoport.”



A mesemondók felkészültsége nagyban múlik a felkészítőkön is. Dévavári Beszédes Valéria, zsűritag: „Azt kell mondani, hogy jó, közepes, átlagos. Fölsejlettek a leendő tehetségek. A Mesefa díjat az idén nem osztottuk ki, mert olyan idősebb, tehetségesebb mesemondó az idén nem jelentkezett, viszont a csírája a mesefának megvan a mostani jelentkezők között.” Az idén az első díjat temerini, törökkanizsai, szajáni, óbecsei és zentai mesemondó vihette haza.
verseny
népmese
mesemondó

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.