Ugrás a tartalomra

Néptáncosok szálltak versenybe Horgoson

2022.11.06
10:29
2022.11.06
16:01
Forrás
Pannon RTV
Szombat délután szervezték meg a XV. Vajdasági Szólótánc Fesztivált, ahol szóló és páros kategóriában mutatkozhattak be a vajdasági, illetve a magyarországi táncosok.

Versenyhelyzetben próbálhatták ki magukat a néptáncosok. A Bartók Béla Ifjúsági Táncegyüttest erősítő Balog Dávid szólótánccal lépett színpadra. „Azért szeretek nagyon táncolni, mert úgy érzem, hogy ez megadja egy embernek a kellő magabiztosságot, kreativitást, és jó érzés kiadni magamból a feszültséget tánc közben.”

A versenyzők viseletét és táncát is szakmai zsűri értékelte.

Kiss Zsélykó, zsűritag: „Nálam a fő szempont, hogy az a jó, amikor azt látjuk, hogy a tánc tulajdonképpen az eredeti funkcióját tölti be. Amikor ezek a mozgások megszülettek, az akkori emberek testén meg lelkén, nem az volt a cél, hogy ezt majd színpadon véleményezik, hanem az volt az értelme meg a funkciója, hogy az embernek valamilyen belső igényét kielégítse.”

A táncosoknak egy kötelező és egy szabadon választott táncot is be kellett mutatniuk.

Szécsi Zsolt, művészeti vezető, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, Horgos: „Öröm, hogy a versenyzők visszatérnek, miután megfogadták ezeket a tanácsokat és újra a zsűri elé állnak, egyrészt, hogy magasabb eredményt érjenek el, meg megint kíváncsiak a szakmai véleményükre, hogy ezáltal még kiválóbb táncosok legyenek és mivel ők önszorgalomból fejlesztik magukat, így erősödik az ő közösségük is.”

Szóló kategóriában Kozsán Gergely végzett az első helyen, páros kategóriában pedig Bicskei Edvin és Csóvity Brigitta párosa lett a legjobb.

Vajdasági Szólótánc Fesztivál
Horgos
Szécsi Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.