Ugrás a tartalomra

Néptáncosokkal telt meg a kispiaci Kultúrotthon

2023.10.02
13:17
2023.10.02
16:36
Forrás
Pannon RTV
11. alkalommal szervezték meg a Gyermeknéptánccsoportok Találkozóját. A programra közel 100 gyerek gyűlt össze a községbeli és a környékbeli településekről, hogy bemutathassa tánctudását.

Vasárnap délután minden a néptáncról szólt Kispiacon. Egymás után álltak színpadra a kis néptáncosok. A tóthfalusi Virgonc néptánccsoport tagjai kalocsai táncokat mutattak be.

Sziráki Gréta, tag, Virgonc néptánccsoport, Tóthfalu: „Körülbelül 9 éve táncolunk, így együtt, akkor kezdődött el a faluban, nagyon nagy lehetőséget láttunk benne, és azóta is nagyon összetartó a csapat.”

A magyarkanizsai Sedergő néptánccsoport már egy jól összeszokott csapat. Most a Szatmári mulatság című koreográfiájukat hozták el a találkozóra.

Perpauer Dániel, tag, Sedergő néptánccsoport, Magyarkanizsa: „Nagyon szeretem a fellépéseket, sok helyre el tudunk ezekkel jutni, és nagyon szeretem, szeretjük megmutatni az embereknek, hogy mit tudunk.”

A rendezvény közkedvelt a fiatalok körében, a szervezők célja, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy viseletet öltsenek magukra és bemutathassák az eddig tanultakat.

Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület, Kispiac: „Ugye három néptánccsoportunk is van, és mi ennek nagyon örülünk, hogy sikerül tömegesíteni. Azt gondoljuk, hogy nagyon fontosak ezek a néptánctalálkozók, ugyanis bemutatkozási lehetőséget nyújtanak a gyereknek, nemcsak a mieinknek. Magyarkanizsa község néptánccsoportjai kaptak meghívást erre a néptánctalálkozóra, illetve a környékbeli művelődési egyesületek, akikkel egész évben tartjuk a kapcsolatot.”

A találkozón felléptek még a martonosi, az oromi, a horgosi és a királyhalmi kis táncosok is.

néptáncos
Kispiac
Kultúrotthon
Gyermeknéptánccsoportok Találkozója

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.