Ugrás a tartalomra

Népzene, néptánc és mese Magyarkanizsán

2018.02.17
11:07
2018.02.17
16:17
Forrás
Pannon RTV
Apja – fia címmel tartott nagy sikerű estet tegnap Magyarkanizsán a Kossuth- és Magyar Örökség-díjas Berecz András énekes, mesemondó és fia, István.

Az esemény iránt akkora érdeklődés volt, hogy szűknek bizonyult a Művészetek Háza színházterme, sokan állva voltak kénytelenek végignézni a műsort, amelyben közreműködött a szabadkai Juhász Zenekar is. Berecz András a tőle megszokott jóízű beszédével, énekével és humorával kápráztatta el a közönséget, bár a nevettetésről sajátos meglátása van.

Berecz András, mesemondó, Magyarország: „Az év legszomorúbb napja az én esetemben a szilveszter, mert akkor ki van írva, hogy ma nevetünk! Én akkor olyan szomorú szoktam lenni, hogy búvok a földbe, az orromat be tudnám fúrni a földbe, de amikor körülöttem savanyú emberek vannak, szomorú emberek vannak, akkor felszalad bennem a kisördög és addig nem nyugszok, míg valahogy meg nem tudom csiklandozni őket.”

Berecz István furulyán kísérte édesapja énekét, de szólótánccal is meglepte a nagyérdeműt. István szerint édesapja nem csak a szóval, a tánccal is csodákat művel.

Berecz István, zenész, néptáncos, Magyarország: „Más fellépésekkel ellentétben érzem a hatalmát az emberi szónak. Azt, hogy a megfelelő helyekről összeszedett történetekkel olyan díszletet, olyan világot pakol a tánc köré, amibe teljesen más belépni. Ha édesapám öt percet is beszél a tánc előtt, én vagy a közönség be van avatva valamibe, amibe más közönség nem.”

Az Apja – fia est óriási sikert aratott, kár, hogy sokan lemaradtak róla. Megnyugtatásul Berecz András csak annyit mondott: Mikor halljuk a hívó szót, mindig szívesen jövünk.

Berecz András
Magyarkanizsa

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.