Ugrás a tartalomra

Népzenei találkozót tartottak Csókán

2019.08.25
17:11
2019.08.25
18:52
Forrás
Pannon RTV
Népdaloktól volt hangos a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület épülete szombat este.

A helyi Csalogány asszonykórus szervezett népzenei találkozót, ahol a hagyományápolás mellett a barátságok építésére és gondozására helyezték a hangsúlyt. Hat művelődési egyesületet láttak vendégül a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában a szervezők.

Oromról a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vegyeskórusa érkezett. Kádár Judit, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „Ezeknek a találkozóknak nagyon fontos jelentősége van a népzene ápolása terén és a barátságok megőrzése terén is. Így tudjuk legjobban egymásnak megerősíteni, hogy van miért dolgoznunk. Nagyon fontos cél lenne az, hogy fiatalítsuk a kórusainkat, mert lassan odaérkeznek a csoportok, hogy az utánpótlást kell keresnünk, és szerintem ez mindenkinek erőt ad, amikor van egy ilyen találkozó.”

A közel negyven éves tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesületet is vendégül látták a csókaiak. Az egyesület vezetője elmondta, örömmel tettek eleget a meghívásnak. Tóth Ugyonka Frigyes: „Ebben érték az, hogy ezek a csoportok tiszteletből, barátságból és szeretetből hívják meg egymást. Ilyenkor szoktunk egy kötetlenebb műsort előadni, utána pedig egy nagyot szoktunk bulizni.”

A házigazdák azzal a céllal szervezték meg a találkozót, hogy vendégül lássák azokat a környékbeli egyesületeket, akiknél ők maguk is vendégeskedtek az elmúlt évek során. Tóth Katalin, közgyűlési elnök, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Ez arról szól, hogy együtt énekelünk, barátkozunk, ismerkedünk, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, a népdalainkat. Nagyon fontosnak érezzük vajdasági magyarként, hogy megőrizzük hagyományainkat, köztük a népdalokat is.”

A baráti hangulatú kórustalálkozót közös vacsora és mulatozás zárta.

 

Csóka
népdal
kórus

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.