Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Népzenei találkozót tartottak Csókán

2019-08-25
17:11
2019-08-25
18:52
Forrás
Pannon RTV
Népdaloktól volt hangos a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület épülete szombat este.

A helyi Csalogány asszonykórus szervezett népzenei találkozót, ahol a hagyományápolás mellett a barátságok építésére és gondozására helyezték a hangsúlyt. Hat művelődési egyesületet láttak vendégül a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában a szervezők.

Oromról a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vegyeskórusa érkezett. Kádár Judit, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „Ezeknek a találkozóknak nagyon fontos jelentősége van a népzene ápolása terén és a barátságok megőrzése terén is. Így tudjuk legjobban egymásnak megerősíteni, hogy van miért dolgoznunk. Nagyon fontos cél lenne az, hogy fiatalítsuk a kórusainkat, mert lassan odaérkeznek a csoportok, hogy az utánpótlást kell keresnünk, és szerintem ez mindenkinek erőt ad, amikor van egy ilyen találkozó.”

A közel negyven éves tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesületet is vendégül látták a csókaiak. Az egyesület vezetője elmondta, örömmel tettek eleget a meghívásnak. Tóth Ugyonka Frigyes: „Ebben érték az, hogy ezek a csoportok tiszteletből, barátságból és szeretetből hívják meg egymást. Ilyenkor szoktunk egy kötetlenebb műsort előadni, utána pedig egy nagyot szoktunk bulizni.”

A házigazdák azzal a céllal szervezték meg a találkozót, hogy vendégül lássák azokat a környékbeli egyesületeket, akiknél ők maguk is vendégeskedtek az elmúlt évek során. Tóth Katalin, közgyűlési elnök, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Ez arról szól, hogy együtt énekelünk, barátkozunk, ismerkedünk, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, a népdalainkat. Nagyon fontosnak érezzük vajdasági magyarként, hogy megőrizzük hagyományainkat, köztük a népdalokat is.”

A baráti hangulatú kórustalálkozót közös vacsora és mulatozás zárta.

 

népzene
Csóka
népdal
kórus

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.