Ugrás a tartalomra

Népzenétől volt hangos Palics a Folk Music Festen (videó)

2017.05.28
15:12
Szombat este ismét népzenétől volt hangos a palicsi Vigadó
Szombat este ismét népzenétől volt hangos a palicsi Vigadó. A Folk Music Fest második napján a Mentés Másként Együttes, Patonai Bátor, a Duhaj Zenekar és a Danubia Tamburazenekar koncertezett. A szabadkai Duhaj Zenekart fiatal népzenekedvelők alapították. Céljuk a hagyományok elevenen tartása. Kovács Ádám, Duhaj Zenekar: „Mi már nagyon régóta néptáncolunk, és nagyon megkedveltük a népzenét, ezáltal jött az ötlet, hogy akkor alakítsunk egy zenekart.” palics folk music fest 3 A népzenei fesztivált a bajai Danubia Tamburazenekar dallamai zárták. Az együttest még 2010 szeptemberében alapították. Repertoárjuk főleg magyar és délszláv népzenéből áll. Csurai Attila, Danubia Tamburazenekar: „A Bácsmonostori Tamburazenekar negyedik generációját mi képviseljük, és nagyapáinktól nagyon sokat tanultunk csárdást, ugróst és friss dallamokat.” palics folk music fest 2 A Folk Music Fest két napja alatt az érdeklődők a Kárpát-medence magyar népzenéjéből kaphattak ízelítőt.



Folk Music Fest
Duhaj Zenekar
Danubia Tamburazenekar

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.