Ugrás a tartalomra

NOMUS fesztivál Újvidéken

2018.04.26
11:11
2018.04.26
17:05
Forrás
Pannon RTV
Idén 10 nap alatt 13 hangversenyt élvezhetnek a NOMUS fesztivál látogatói Újvidéken.

A nagy sikerű nemzetközi komolyzenei rendezvényre a világ több mint 20 országából érkeztek fellépők. A fesztivált ez alkalommal is az Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság szervezte. Az esemény fővédnöke Újvidék városa.
Johannes Brahms művei csendültek fel az újvidéki Zsinagógában a NOMUS fesztivál hetedik napján. A zeneszerző műveit a rendezvény erejéig összeállt vonósnégyes adta elő.

Varga Oszkár, hegedű- és brácsaművész: „Mindenki mestere hangszerének, és eléggé könnyen rázódtunk bele. Már játszottunk egy koncertet hétfőn, és annak nagyon jó visszhangja volt. Mindenki teljesen el volt ámulva, hogy milyen együttest voltunk képesek megalakítani.”

A fiatal zenészekhez Kinka Rita zongoraművész is csatlakozott a színpadon: „Ez érdekes módja a kamarazenélésnek. Nagyon gyorsan készítettük el a repertoárt, és mindenkinek a saját egyénisége ötvöződött bele ebbe az együttes muzsikálásba.”

A korábbi évekhez képest a NOMUS fesztivál idén több napon át tart, és a szervezőknek köszönhetően Újvidék mellett például Belgrádban és Kragujevacon is előadnak néhány műsorszámot a fellépők.

Milan Radulović, titkár, Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság: „Túl vagyunk a fesztivál felén, és eddig a rendezvény minden várakozásunkat felülmúlta, márpedig sokat vártunk el tőle. Az elejétől kezdve a közönség és a szakmai kritika is őszinte dicséretekkel illeti a programot és azt, amit a vendégeink, a művészek nyújtanak.”

A hangversenyeknek idén az újvidéki Zsinagóga, az újvidéki Városháza, valamint a Szerb Nemzeti Színház ad otthont. A fesztivál április 29-én zárul.

Újvidék
NOMUS fesztivál
Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.