Ugrás a tartalomra

Nyáresti koncert Bécsben

2017.05.28
17:36
Rekord látogatottság volt az idén a Schönbrunn-kastély parkjában, a Bécsi Filharmonikusok nyáresti koncertjén
Rekord látogatottság volt az idén a Schönbrunn-kastély parkjában, a Bécsi Filharmonikusok nyáresti koncertjén. Szerencsére az időjárás is kedvezett az eseménynek. 90 ezren élvezték az eseményt. 20170527_nyare_konc-10 20170527_nyare_konc-16 A színpad új elhelyezése miatt a díszvendégek kivételével a publikum nem a főkapun, hanem a hietzingi és a meidlingi kapun keresztül juthattak a parkba. Ez alkalommal nem a Neptunkút, hanem a kastély épülete előtt állították fel a zenekar színpadát. Az új elrendezés a korábbinál sokkal jobb akusztikát eredményezett. Az áramszolgáltatás is biztonságosabb volt, mert rögtön a fix vezetékről vehették a megvilágításhoz szükséges áramot, nem generátorokról, mint előző években. 20170527_nyare_konc-11 A koncert mottója „mesék és mítoszok” nagyszerűen megvalósult a programban.  A nagyszerű dirigens Christoph Eschenbach vezényletével csendült fel Sztravinszkij: Tűzmadár; Csajkovszkij: Csipkerózsika; Humperdinks: Jancsi és Juliska című alkotása. 20170527_nyare_konc-8 A világhírű szoprán Renée Fleming, Rahmanyinov és Dvorzsák áriákkal örvendeztette meg a közönséget. 20170527_nyare_konc-6 Végül, hogy a modern misztikum is megjelenjen a Williams, Harry Potter című filmjének „Helen témájával” zárta a zenekar a koncertet. 20170527_nyare_konc-5 20170527_nyare_konc-3
koncert
Bécs
Bécsi Filharmonikusok

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.