Ugrás a tartalomra

Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban

2023.07.15
11:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Cimbaliband együttes koncertjével kezdődik a Nyári Koncertek a Zenepavilonban című rendezvénysorozat Palicson.

Ma 18 órakor lép színpadra a világviszonylatban is elismert formáció. A Szabadon című koncertjük a népzene, a klasszikus zene és a jazz egyedi fúziója. Magával ragadó ritmusok, fülbemászó dallamok, energikus előadásmód jellemzi a produkciót.

A számok alapjául népdalok szolgálnak, de az előadók virtuozitása és a különleges hangszerelés izgalmas köntösbe öltöztetik a szerzeményeket.

A rendezvényt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitja meg. A nyitókoncert támogatója a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat.

Zenepavilon
Palics
koncert
Nyári Koncertek a Zenepavilonban

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.