Ugrás a tartalomra

Nyáry Krisztián irodalmi estje Szabadkán (videó)

2017.03.01
09:55
A magyarországi sikerszerző Nyáry Krisztián irodalmi estjét kísérhették végig az érdeklődők kedd este a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében
A magyarországi sikerszerző Nyáry Krisztián irodalmi estjét kísérhették végig az érdeklődők kedd este a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében. A nagy írók és költők szerelmi életét boncolgató Így szerettek ők első és második részét, valamint a Festői szerelmek című művét is megismerhette a közönség. Az est létrejöttét a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A népszerű budapesti író köteteiért Szabadkán is sokan rajonganak. Zolnai Katalin, nyugalmazott tanítónő: „Én már ismertem két könyvét, el is olvastam. Érdekes volt vele találkozni és meghallgatni, hogy mit mesél ő, hogyan is gyűjti ezeknek a könyveknek a témáit. Nagyon tetszett és örülök, hogy eljöttünk erre az estre.” Az olvasók közvetlen stílusa és lebilincselő művészettörténeti írásai miatt kedvelik Nyáry Krisztián munkásságát. Máté Emese, irodalmár, nyelvész: „Rendkívül kellemes est volt. A szerző rendkívül nyitott és jártas az emberi kapcsolatokban. Ez életünk teljességéhez is hozzátartozik.” A magyarországi irodalomtörténész életrajzi ihletésű írásain keresztül a kultúrtörténelem olyan részleteibe enged bepillantást, amelyek egy-egy író vagy festő művészi életút köteteiből legtöbbször kimaradnak. Őt magát az emberi sorsok érdeklik. Kedvelt költőinek, szerzőinek vagy festőművészeinek a történetét ezért legtöbbször a szerelemi életükön keresztül mutatja be. Nyáry Krisztián, irodalomtörténész: „Molnár Ferenc kétségtelenül a kedvenceim közé tartozik. Aki bizonyos fokig úgy, mint egy mai celeb vagy színész, az újságok címlapján élte a magánéletét is. Mindig a korszak legünnepeltebb színésznőivel volt viszonya, vagy voltak a feleségei. Ezt a sajtó is szerette követni. E mögött a színházi csillogás mögött magány van. Nagyon is magányosan halt meg Molnár Ferenc.”



A szerző az est végén dedikálta a köteteit a résztvevőknek. Kiemelt könyvei, mint az Így szerettek ők első és második része, illetve a Festői szerelmek hamarosan a Városi Könyvtár látogatói számára is elérhetőek lesznek.
Szabadka
Nyáry Krisztián
irodalmi est

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.