Ugrás a tartalomra

Nyugdíjas bál, tűzoltó kiállítás, művelődési műsor és koncertek Kishegyesen

2023.07.30
10:44
2023.07.30
17:15
Forrás
Pannon RTV
Ezen a héten tartják az Anna-napokat Kishegyesen. Szombaton is gazdag programmal várták a kilátogatókat.

A kishegyesi és környékbeli tűzoltók mindennapjairól szóló fényképkiállítással kezdődtek a szombat délutáni programok.

Kurin Ákos, alelnök, Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület, Kishegyes: „A képek bemutatják a tűzoltók mindennapjait. Hogyan oltottak tüzet, milyen társasági élet folyt, mivel foglalkoztak. A képkiállításon az 1800-as évek végétől az 1980-as évek közepéig láthatunk képeket.”

Szancsik Blanka és Fajferity Léna már több éve a helyi Délucska néptánccsoport tagjai. Anna-napokon nemcsak táncokat mutattak be, hanem népi játékokat is. Arról is meséltek, hogy milyen volt nekik az új kültéri színpadon lenni.

„Nekem nagyon tetszik. Szerintem tökéletes lett. Pont jó. A levegőn van, szóval nem is lesz melegünk, szóval jó.”

A helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek külön öröm, hogy megkapták a Petőfi-szobrot - mondta az egyesület elnöke. Linka B. Gabriella kiemelte, hogy az Anna-napi sokadalom néven az új színpadot is átadják rendeltetésének.

Az Anna-napok a helyi római katolikus templom védőszentjének, Szent Annának az ünnepe - mondta Sándor István kishegyesi alpolgármester.

„Kishegyesre mindig hazalátogatnak az elszármazottak az Anna-napok ünnepére, a búcsúra. Ez általában a vasárnapi ebédekben öltött testet, hogy a rokonok, a hozzátartozók, a barátok egymást meglátogatják. Mi viszont ezt szerettük volna az elmúlt tíz évben magasabb szintre emelni. Ha már itthon van annyi ember, és azt mondjuk, hogy a település lakossága megkétszereződött, akkor ők lássák azt, hogy milyenek azok a civil szervezetek, milyenek azok az egyesületek, mivel foglalkoznak, mit alkotnak, mivel készülnek egész évben.”

Az Anna-napok megmutatja azt, hogy Kishegyesen egy élő közösség van - tette hozzá az alpolgármester.

Kishegyes
Kurin Ákos
Linka B. Gabriella
Sándor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.