Ugrás a tartalomra

Odaítélték a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elismeréseit (videó)

2014.01.08
07:22
Közzétették a Magyar Életfa díj várományosainak névsorát
Közzétették a Magyar Életfa díj várományosainak névsorát. Idén is olyan négy személyt tüntetnek ki ezzel a díjjal, akik több, mint negyven éves délvidéki tevékenységük nyomán a magyar kultúra terén maradandót alkottak. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által tizenegyedik alkalommal kiosztásra kerülő díjjal minden évben négy olyan személyt kívánnak kitüntetni, akiknek életműve a délvidéki magyar kultúra, illetve közművelődés valamely ágához kapcsolódik, és ezen a területen maradandót alkotottak. Idén a Magyar Életfa díj egyik várományosa Boros György rajztanár és képzőművész. „Nagyon szerencsés embernek érezhetem magam, mert egész életemben azt tudtam csinálni, amit szeretek. A diákjaimnak is mindig azt mondom, legyél bármi az életben, de azt amit csinálsz, azt szeresd.”



Káich Katalin munkásságáért már számos díjat kapott, azonban a Magyar Életfa-díj jelképesnek is tekinthető a tanárnő pályáján, hiszen egyetemi tanárként sokszor nyílt alkalma arra, hogy az életfáról és annak korszerű értelmezési lehetőségeiről beszélgessen hallgatóival. „Az elismeréseket eddig mindig azért kaptam, amit a vajdasági magyarság művelődési életében, illetve az oktatásban- hiszen rengeteg tanítványom van egyetemi tanárként. Sőt a pályámat középiskolai tanárként kezdtem. Tehát mindezt azért kaptam, mert a vajdasági magyarokért tettem valamit. Ez a díj pedig egyértelműen a vajdasági magyarság díja azokért a dolgokért, amit eddig sikerült megvalósítanom.” Életmű díjat kap még Ricz Péter nyugalmazott főmuzeológus és Molnár József bácskertesi műkedvelő színművész. A díjakat január 17-én nyújtják át Zentán a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén.

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.