Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Oláh Ibolya A Dal 2022 nyertese

2022.03.12
22:35
2022.03.12
22:41
Forrás
MTI
Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesült.

Oláh Ibolya nyerte Nem adom el című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dunán sugárzott szombati műsorban A Dal 2022 negyvenes mezőnyének legjobb nyolc előadója lépett színpadra, számaik szimfonikus változatban szólaltak meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében. A döntőben a produkciók elhangzása után a zsűri pontszámaival négy előadó és dal maradt versenyben. Ezt követően az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség szavazataival dőlt el, melyik dal lesz a győztes. A nézők sms-ben szavazhattak, a legtöbb voksot Oláh Ibolya Nem adom el című dala, Födő Sándor, Hegyi György és Csakmag Vivien szerzeménye kapta, így ez lett 2022-ben az év magyar slágere.

Az előadóval a közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, erről egy zeneszámból videóklipet készít, a győztes emellett tízmillió forint pénzjutalomban is részesül, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat. A győztes, a 44 éves Oláh Ibolya a tiszadobi nevelőintézetben nőtt fel, öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni, egy ideig tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában. A Megasztár című tévéműsorban tűnt fel, ahol 2004-ben második lett. Ezt követően Sting előtt léphetett fel a budapesti Felvonulási téren.

Oláh Ibolyának eddig öt stúdiólemeze jelent meg, a legutóbbi 2018-ban Voltam Ibolyka címmel, amelyet Presser Gábor írt számára, ezen Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre megzenésített versei szerepeltek. Oláh Ibolya közreműködött több filmben és színházi darabban, jelenleg Női posta című estjével lép fel.

Oláh Ibolya
A Dal 2022
döntő

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű