Ugrás a tartalomra

Olvasással a csillagokig...

2019.03.20
13:02
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A nemzetközi olvasási verseny döntőjét a horvát nemzeti közösség tagjai számára tartották meg a Szabadkai Városi Könyvtárban.

A vetélkedőt Szerbiában negyedik alkalommal szervezték meg. A megmérettetésre hat általános iskolából érkeztek hetedikes és nyolcadikosokból álló csapatok: Szabadkáról, Györgyénből, Alsótavankútról és Kisboszniából. A résztvevők először feladatlapokat töltöttek ki, majd a kiválasztott könyvükről kiállított pannóikat mutatták be a zsűrinek. A legjobb csapat májusban a horvátországi Csáktornyára utazik a döntőre, ahol a horvátországi legjobb csapat mellett ott lesznek a legsikeresebb magyarországi horvát diákok is.

Bernardica Ivanković, a horvát programok szervezője, Szabadkai Városi Könyvtár: „Minden évben őszintén elégedettek vagyunk a csapataink szereplésével, a gyerekekkel, akik horvát nyelven folytatják tanulmányaikat. Évről évre egyre jobbak. Első évben csak egy próbaversenyt tartottunk, egy csapattal, a rákövetkező évben már a középiskolások mezőnyében első helyezést értünk el. A múlt évben a középiskolások tudásfelmérőjén a legjobbaknak bizonyultunk Horvátországban.”

horvát
olvasás
verseny
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.