Ugrás a tartalomra

Operettparádé Zentán

2018.04.19
10:18
2018.04.19
17:51
Forrás
Pannon RTV
Zentán a Művelődési Házban tegnap este mutatták be a Tihanyi Vándorszínpad Operettparádé című vendégelőadását.

A művészek Kálmán Imre, Huszka Jenő és Lehár Ferenc darabjaiból adtak elő közismert dalokat. A vendégjáték a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében valósult meg.

A szervezők szerint már két héttel a zentai bemutató előtt sem lehetett jegyet váltani a szerda esti előadásra. Feisz Ibolya rendszeres látogatója a zentai színháznak: „Bármilyen darabot megnézünk, legyen az kamaraszínházi, vagy külföldi darab. Nagyon szeretünk színházba járni. Az operettet különösen szeretjük, régebben sűrűn jártunk Pestre az Operettszínházba.”

A Marica Grófnő, a Csárdáskirálynő, a Cigányszerelem, a Paganini, a Víg özvegy, a Mosoly országa és a Mária főhadnagy című operettekből válogatott dalokat hallgathatott meg a zentai közönség.

Tihanyi Tóth Csaba a vándorszínpad elnöke és előadóművésze szerint az operett műfaja iránt 200 éve töretlen az érdeklődés: „Gálaműsorról beszélünk, ahol az általam kiválasztott legszebb dalok hangzanak el. És kitérőt is teszünk a magyar nóta műfaja felé is, ami szintén kedvelt műfaj.”

A Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a zentai közönség változatos színpadi produkciókat követhessen figyelemmel - mondta Hugyik Richárd, a központ igazgatója: „Most érkezett el az idő, most értek meg a feltételek arra, hogy a művelődési központunk befogadja az Operettparádé című műsort. Ez a Tihanyi Vándorszínpad különböző musical illetve az operett műfajából ismert műsorokat állít össze. Azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarországon és Kelet-Közép-Európában ez a könnyed, szórakoztató műfaj a mai napig nem vesztette el a népszerűségét.”

A vendégművészek az ötszereplős zenés, táncos előadást teltház előtt adták elő Zentán.

Zenta
operett

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.