Ugrás a tartalomra

Oromhegyesen rendezték meg az első Eszterlánc gyermek néptánctalálkozót (videó)

2017.05.07
14:20
A legkisebbeknek szervezett néptánc találkozót szombaton az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
A legkisebbeknek szervezett néptánc találkozót szombaton az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Az Eszterlánc nevet viselő első gyermek néptánctalálkozón hét egyesület táncosai léptek a Faluház színpadára. Pördültek a szoknyák, csattogtak a csizmák szombaton Oromhegyesen. A házigazda Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tánccsoportja mellett a tóthfalusi, a martonosi és a kispiaci egyesületek legkisebbjei, valamint a ludasi, a királyalmi és a tornyosi gyerekek is bemutatkoztak. Utóbbiak között volt Pintér Kitti is, aki már gyakorlott fellépő. Pintér Kitti, néptáncos, Tornyos: „Jártunk Zentán, legtöbbször Zentán voltunk. Karácsonyi műsorokon vagy ünnepekkor fellépünk Tornyoson is.” eszterlanc 3 Tornyoson nagy hagyománya van a néptáncnak, két gyermekcsoportja is van a településnek. Ezúttal rábaközi táncokkal léptek színpadra. Tóth Ugyonka Frigyes, elnök, Ady Endre ME, Tornyos: „Örülünk, hogy ilyen népes tánccsoportunk van, úgy néztem, a legnépesebb az összes fellépő közül. Nekünk két néptánccsoportunk van, a fiatalabb csoportban 30-an vannak, és van egy nagyobb csoport, 5-8. osztályig, a Szarkaláb együttes.” eszterlanc 1 eszterlanc 2 Oromhegyesen három éve alakult újra az óvodásokból és alsós diákokból álló néptánccsoport. Az első Eszterlánc kiváló alkalom volt a bemutatkozásra. Koncz Lázár, elnök, Petőfi Sándor ME, Oromhegyes: „Megszerveztük és összehoztuk ezt az első néptánctalálkozót. Eszterlánc nevet adtunk neki, úgy gondoltuk, hogy ez ráillik a gyermektáncokra éppen.”



A néptánctalálkozón nyolc csoport mutatkozott be, a közönség vastapssal jutalmazta a kicsik igyekezetét.
Oromhegyes
Eszterlánc gyermek néptánctalálkozó
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.