Ugrás a tartalomra

Összművészeti cipőkiállítás Szabadkán (videó)

2016.12.02
08:45
Összművészeti cipőkiállítást tartottak csütörtökön a szabadkai Klein house közösségi bárban
Összművészeti cipőkiállítást tartottak csütörtökön a szabadkai Klein house közösségi bárban. Az esten Gyurkovics Róna fiatal cipőkészítő művész munkáit mutatták be. Nem hagyományos divatbemutatót tartottak a Klein house terében csütörtök este. Gyurkovics Róna szabadkai születésű, jelenleg Budapesten élő cipő- és kiegészítőtervező, akinek az idei bemutatkozó kollekciója egy válogatás eddigi munkásságának legkedveltebb darabjaiból. Róna cipői markáns, merész stílust képviselnek. „Őszinték tőlem ezek a cipők, tényleg az enyémek, magamnak tervezem meg. Olyat, amit szívesen hordok, amiben szívesen járok. Nem akarom ezt korrigálni azzal, hogy megfeleljek egy csoportnak.”



A kreatív divatperformansz koreográfiáját Kiss Anikó jegyzi. „Izgalmas volt azt végiggondolni, hogy hogyan láthatják az emberek a cipőt, hogyan helyeződik oda a fókusz, és hogyan mozogjunk a térben. Ez nem egy hagyományos catwalk, amikor végigvonulnak a kifutón, sőt ez szándékosan meg van bontva, mert szerintem a cipők világa és stílusa is ettől elrugaszkodik.” Szabadkán először tartottak cipőkiállítást, méghozzá nem is akármilyet. Gyurkovics Róna cipőkiállítási tárgyai nem csupán lábbelik, hanem az önkifejezés eszközei.  
Klein house
lábbeli
Gyurkovics Róna
performansz

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.