Ugrás a tartalomra

Ötszázféle bor az újvidéki Interfesten

2023.06.16
10:56
2023.06.16
17:05
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön startolt el a háromnapos Interfest Újvidéken. A rendezvény a jubiláris 20. évét ünnepli, amelyet a finom borok, zenés programok és a jó hangulat kísér majd végig. Mintegy 100 kiállító 500 fajta borral várja az érdeklődőket a főtéren.

Az esős idő ellenére is sokan kilátogattak el a rendezvényre Újvidéken. A színes program minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt.

Ruška Vanjić, Újvidék: „A hangulat fantasztikus. Sok kedves emberrel találkozom, finomak a borok, jó a zene és minden szép.”

Szajkó István, Újvidék: „A kolléga javaslatára megpróbáltuk a kadarka után a világos bort is, de hát nem számít, mivel eléggé rezeg a kezük, amikor öntik, ezért nem fogunk berúgni tőle.”

A zombori Luka Jurlina az Újvidéki Egyetem mezőgazdasági karán szőlészetet tanul. Már több éve vesz részt a fesztiválon, egy borászat standjánál segít ki.

„Van nagyon finom Chardonnay, Irsai Olivér, ami egy magyar szőlőfajta, ez leginkább a muskotályhoz hasonlít és nagyon kellemes illata van. Van olaszrizlingünk is, ami itt az egyik legismertebb szőlőfajta a környéken, szóval ez is elég kelendő.”

A katedrális felőli bejáratnál két ponton is válthatóak jegyek és poharak a borkóstoláshoz. A fesztivál 18 órától éjfélig látogatható. A zenés program keretében pop, jazz és örökzöld dallamok is felcsendülnek.

Sara Balaban, szóvivő, Interfest: „Idén száz kiállítónk és több mint 500 fajta bor van jelen nálunk. Az újdonság idén, a jubileum alkalmából, amit a közönségnek ajándékozunk, egy kiállítás, vagyis egy visszatekintés az elmúlt 20 évre, amely Újvidék Város Idegenforgalmi Szervezetének helyiségeiben tekinthető meg. Így ott az első Interfesttől a tavalyiig újságcikkek és képek találhatók, és egy igazán szép kiállítás, ami ajándék a közönségnek. A kiállítás ingyenes, és a fesztivál ideje alatt akár éjfélig is megtekintheti a közönség.”


A finom borok mellett hústermékekből, aprósüteményekből és sajtok gazdag kínálatból is válogathatnak a látogatók.

Interfest
Újvidék
bor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.